Wie zijn wij?

Hallo, ik ben Ramona en ik woon samen met mijn zoon Bram, onze katten en hondjes Emma en Evie in de Veluwe, in Nunspeet.
De Cattery is echt mijn hobby en dit doe ik met heel veel liefde, passie en plezier.
De Cattery staat geregistreerd bij de Fifé en ik ben lid van Mundikat.
Wij hechten veel waarde aan de achtergrond en het karakter maar uiteraard ook de gezondheid van onze dieren. Daarom worden alle katten DNA en echo getest op diverse genetische afwijkingen. Voor o.a. de FIV & FeLV test, PKD en HCM gaan ze naar een dierenkliniek. Deze testen zullen met enige regelmaat herhaald worden.
Ook aan mijn eigen scholing blijf ik altijd werken. Naast de cattery run ik ook mijn eigen trimsalon Mimos Trimsalon, mijn eigen webshop Mimos Musthaves & kattenhotel.


De katten hebben bij ons de vrije toegang tot bijna het hele huis met diverse slaap en speel mogelijkheden en zijn onderdeel van het gezin. Aan de achterkant van het huis is er een afgesloten overkapping gebouwd waar de meiden veilig kunnen spelen. Voor de katers is er een eigen verblijf, deze heeft zowel een binnenverblijf als een grote aangrenzende buitenren. Op dit moment zijn er nieuwe gedeeltes vol in aanbouw om de ruimte nog groter en aangenamer te maken.
De kittens verblijven boven in de werpkist waar ze de eerste weken zullen opgroeien. Daarna verhuizen ze naar de woonkamer in een kittenren. Zodra de kittens oud genoeg zijn mogen zij uiteraard ook door de rest van het huis lopen om zo met het gezin, de hond en de andere katten verder op te kunnen groeien.

Hier een kleine impressie van ons huis, de cattery en de trimsalon:

Impressie van de cattery

De katten krijgen hier hoogwaardige katten brokken van Freitag’s Best Meal te eten. Deze brokken zijn ook te verkrijgen via Mimos Musthaves of bij Mimos Trimsalon.


Fokdoelen: Gezondheid, testen, karakter en uiterlijk

Een goede gezondheid staat altijd voorop!
Daarom worden onze katten regelmatig door o.a. de dierenarts onderzocht, geënt en getest. Wij fokken enkel alleen met gezonde dieren.

Goede test resultaten.
Wij testen al onze katten middels DNA, echo en röntgen op: Fiv & Felv, SMA, PKdef, PKD, HCM, Heupen en PL. Wij gaan enkel pas met deze katten verder als alles is vrij bevonden of geen afwijkingen te zien zijn.

Een stabiel karakter.
beide ouders moeten een goed, sociaal en vooral lief karakter hebben.

Een ras-typisch en mooi uiterlijk.
Daarom gaan wij naar enkele FIFe shows toe en zullen ras typisch “foutjes” niet doorgefokt worden.
Of we proberen ze eruit te fokken door erg selectief de juiste match te kiezen.

Een lage inteelt.
Een laag inteelt gehalte draagt o.a. bij aan een betere gezondheid en weerstand.

De poezen krijgen hier maximaal eens per jaar een nestje en de kittens zullen hier ook in huis opgroeien samen met het gezin. De socialisatie van de kittens wordt heel serieus genomen. Zo wennen de kittens bijv aan vreemde geluiden zoals de stofzuiger en luide muziek of film. Maar ook aan opgepakt worden, spelen, kinderen en andere dieren of vreemde dingen zoals kammen of borstels. De Cattery blijft bewust klein om zo meer aandacht aan de nesten te kunnen besteden. De kittens verlaten pas het huis na minimaal 14 weken en zullen dan 2 keer zijn geënt, gechipt, meermaals zijn ontwormd en gecastreerd met 13 weken.
Ook zal het kitten een Europees paspoort, gezondheidsverklaring, een uitgebreid kittenpakket en een mooie stamboom meekrijgen.
Kijk voor meer kitten info bij ons kittenbeleid.

%d bloggers liken dit: